- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Zalewa (na 1 litr wody):
4-5 łyżek cukru
1 łyżka soli
3 łyżki octu
Zagotować.
Na litrowy słoik:
3-4 goździki
2 talarki cebuli
1 listek laurowy
5 ziarenek czarnego pieprzu
pokrojone w ćwiartki pomidory
Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10 min. Zawekować.
Kto lubi smak cebuli w pomidorach polecam dać jej więcej. Ja osobiście nie lubię wcale cebuli. W ubiegłym roku zrobiłam parę słoików z 1 talarkiem i inne z większą ilością niż w przepisie, bo mój P. lubi.
Polecam obrać pomidory, bo pod wpływem gorącej zalewy i tak z nich skóra zejdzie.
I nie przejmować się mętną zalewą w słoiku
4-5 łyżek cukru
1 łyżka soli
3 łyżki octu
Zagotować.
Na litrowy słoik:
3-4 goździki
2 talarki cebuli
1 listek laurowy
5 ziarenek czarnego pieprzu
pokrojone w ćwiartki pomidory
Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10 min. Zawekować.
Kto lubi smak cebuli w pomidorach polecam dać jej więcej. Ja osobiście nie lubię wcale cebuli. W ubiegłym roku zrobiłam parę słoików z 1 talarkiem i inne z większą ilością niż w przepisie, bo mój P. lubi.
Polecam obrać pomidory, bo pod wpływem gorącej zalewy i tak z nich skóra zejdzie.
I nie przejmować się mętną zalewą w słoiku
