- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
350 g mąki pszennej „integrale”
350 g mąki pszennej zwykłej
2 łyżeczki soli
200 g orzechów pecan grubo posiekanych
15 g swieżych drożdży
375 ml letniej wody
150 g syropu klonowego
Ja wyrobiłam w maszynie, a piekłam na kamieniu. Uformowałam dwa bocheneczki podłużne i przed pieczeniem pomalowałam rozbełtanym jajkiem.
Przepis jest dla ręczników, ale myślę, że pieczony w maszynie też by wyszedł, bo sprawia wrażenie bezproblemowego.
Jest naprawdę pyszny! 8)
MzM
350 g mąki pszennej zwykłej
2 łyżeczki soli
200 g orzechów pecan grubo posiekanych
15 g swieżych drożdży
375 ml letniej wody
150 g syropu klonowego
Ja wyrobiłam w maszynie, a piekłam na kamieniu. Uformowałam dwa bocheneczki podłużne i przed pieczeniem pomalowałam rozbełtanym jajkiem.
Przepis jest dla ręczników, ale myślę, że pieczony w maszynie też by wyszedł, bo sprawia wrażenie bezproblemowego.


Jest naprawdę pyszny! 8)
MzM