Chleb z syropem klonowym i orzechami pecan

Lis 27, 2004
3,568
0
0
350 g mąki pszennej „integrale”
350 g mąki pszennej zwykłej
2 łyżeczki soli
200 g orzechów pecan grubo posiekanych
15 g swieżych drożdży
375 ml letniej wody
150 g syropu klonowego

Ja wyrobiłam w maszynie, a piekłam na kamieniu. Uformowałam dwa bocheneczki podłużne i przed pieczeniem pomalowałam rozbełtanym jajkiem.

Przepis jest dla ręczników, ale myślę, że pieczony w maszynie też by wyszedł, bo sprawia wrażenie bezproblemowego.
icon_smile.gif


e3tchlebzsyropemklon.jpg


Jest naprawdę pyszny! 8)

MzM
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
A integrale to co??? :roll:

pelna maka??

bo jak smakuje jak wyglada to nie ma rady

trza do pieca :lol:
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy