Chleb z syropem klonowym i orzechami pecan

Lis 27, 2004
3,568
0
0
350 g mąki pszennej „integrale”
350 g mąki pszennej zwykłej
2 łyżeczki soli
200 g orzechów pecan grubo posiekanych
15 g swieżych drożdży
375 ml letniej wody
150 g syropu klonowego

Ja wyrobiłam w maszynie, a piekłam na kamieniu. Uformowałam dwa bocheneczki podłużne i przed pieczeniem pomalowałam rozbełtanym jajkiem.

Przepis jest dla ręczników, ale myślę, że pieczony w maszynie też by wyszedł, bo sprawia wrażenie bezproblemowego.
icon_smile.gif


e3tchlebzsyropemklon.jpg


Jest naprawdę pyszny! 8)

MzM
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
A integrale to co??? :roll:

pelna maka??

bo jak smakuje jak wyglada to nie ma rady

trza do pieca :lol: