- Maj 28, 2007
- 12,313
- 0
- 0
Crumble z owocami
150 g masla
100 g platkow owsianych
100 g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia (dodac na koncu)
100 g cukru (ja daje brazowy)
Wyrobic ciasto - kruszonke; spod formy wysmarowac tluszczem i na to nalozyc na przyklad:
3 jablka w kawalkach / plasterkach bez skorki, 100 g zaparzonych rodzynek, 50 g rozpuszczonego masla, 100 g orzechow + 2 lyzki cukru
lub:
rabarbar posypany duza iloscia cukru wymieszanego z lyzeczka maki kartoflanej
lub
maliny, ktore mozna tez posypac na przyklad pokruszonym marcepanem
Nastepnie posypac kruszonka; piec ok. 20-30 min w 180°; podawac cieple / letnie z lodami, bita smietana abo creme fraiche...
Przepis od kuzynki z Danii; wersja malinowa to moja ulubiona
		 
	
	
		
			
		
		
	
			
			150 g masla
100 g platkow owsianych
100 g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia (dodac na koncu)
100 g cukru (ja daje brazowy)
Wyrobic ciasto - kruszonke; spod formy wysmarowac tluszczem i na to nalozyc na przyklad:
3 jablka w kawalkach / plasterkach bez skorki, 100 g zaparzonych rodzynek, 50 g rozpuszczonego masla, 100 g orzechow + 2 lyzki cukru
lub:
rabarbar posypany duza iloscia cukru wymieszanego z lyzeczka maki kartoflanej
lub
maliny, ktore mozna tez posypac na przyklad pokruszonym marcepanem
Nastepnie posypac kruszonka; piec ok. 20-30 min w 180°; podawac cieple / letnie z lodami, bita smietana abo creme fraiche...
Przepis od kuzynki z Danii; wersja malinowa to moja ulubiona
 
	
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
	
 
	 
			 
 
		 
	 
	 
	 
	 
	 
 
		 
	 
 
		
 
			 
 
		