- Wrz 13, 2004
- 1,003
- 0
- 0
składniki:
1 szklanka startej dyni
1 szklanka startych jabłek
jajko
4 łyżki mąki
1 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki mleka
olej
cukier puder
cynamon
Przesianą mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, żółtkiem, mlekiem i wymieszać. Następnie dodać startą dynię i jabłka – znów wymieszać. Białko ubić i dodać do masy, delikatnie mieszając. Smażyć placki na oleju. Na talerzach posypać cukrem pudrem i cynamonem.
1 szklanka startej dyni
1 szklanka startych jabłek
jajko
4 łyżki mąki
1 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki mleka
olej
cukier puder
cynamon
Przesianą mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, żółtkiem, mlekiem i wymieszać. Następnie dodać startą dynię i jabłka – znów wymieszać. Białko ubić i dodać do masy, delikatnie mieszając. Smażyć placki na oleju. Na talerzach posypać cukrem pudrem i cynamonem.