- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0

3/4 kg piersi kury (ok 4 szt)
2 lyzki oliwy
2 zabki czosnku
oraz mielone przyprawy
po lyzeczce
- kolendry
- kuminu
- soli
po 1/2 lyzeczki
- curry
- cynamonu
- pieprzu cayenne
Czosnek najlepiej utrzec na paste w mozdzierzu, ale moze byc drobno posiekany, czy z praski.
Wszystkie przyprawy wymieszac w oliwie, dodac kure pokrojona w duza kostke (ok 2 cm), wytytlac dokladnie w marynacie i wstawic do lodowki na min 2 godziny (mozna przygotowac dzien wczesniej).
Nadziac na patyczki (namoczone min 30min, coby nie splonely) - luzno, tak, zeby nie byly sklejone ze soba. Grilowac (6-8 minut obracajac raz) na ogniu, elektrycznie

Gril powinien byc srednio rozgrzany.
doskonale z ziolowo-cytrynowym kuskus.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: