- Lip 18, 2007
- 419
- 0
- 0
szklanka wody
200g pokrojonych daktyli
100ml oleju
100g brązowego cukru
0,25 szklanki suszonej żurawiny
podgrzewać na ogniu aż do rozpuszczenia cukru, wystudzić.
2 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
0,25 szklanki wiórków kokosowych
wymieszać razem.
połączyć obie masy + 2 ubite jajka. piec 20 min w 210 stopniach. wreszcie zdobyłam formę i pierwszy raz robiłam muffiny, przepis improwizowany, ale są pyszne, wilgotne, polecam.
200g pokrojonych daktyli
100ml oleju
100g brązowego cukru
0,25 szklanki suszonej żurawiny
podgrzewać na ogniu aż do rozpuszczenia cukru, wystudzić.
2 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
0,25 szklanki wiórków kokosowych
wymieszać razem.
połączyć obie masy + 2 ubite jajka. piec 20 min w 210 stopniach. wreszcie zdobyłam formę i pierwszy raz robiłam muffiny, przepis improwizowany, ale są pyszne, wilgotne, polecam.