kotlety cukiniowe

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
cukinie obrać, pokroić w dość grube plastry , posolić, popieprzyć obtoczyć w mące, utaplać w jajku roztrzepanym, obtoczyć z bułce tartej i usmażyć, odkładać na ręczniki, zjadać
icon_mrgreen.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Ja tak robię, ale bez jajka i bułki
icon_mrgreen.gif
Obtoczone w mące od razu na patelnię. Pycha
lecker.gif
Najlepiej nam smakuje ze świeżym pieczywem
mniam.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ja tez tak robie, tylko pomijam mąkę
icon_wink.gif

Aha, z przerośniętej lub starej cukinii warto wydłubać pestki
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Lis 28, 2005
3,760
0
0
ja z maka tez zwykle .......... ale tak dawno nie robilam! Dzieki za przypomnienie
icon_smile.gif
 

laura

Member
Maj 16, 2007
922
0
0
Potrafie wrzucic w siebie niewyobrazalne ilosci smazonych placuszkow cukiniowych.Uwielbiam,a pestki mi nie przeszkadzaja.A do tego browarek.Pysznosci!!!
icon_mrgreen.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Się podziel potem
lecker.gif
icon_mrgreen.gif

A z tym olejem, to wg twojego gustu. Sok puszcza, ale trochę oliwy musi być
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bazylinka

Member
Maj 7, 2007
50
0
0
pewnie że można z fetą a ja myślałąm teraz żeby je zrobić z żółtym serem napewno też były by świetne jak wyprubuje dam znać