- Lis 28, 2005
- 3,760
- 0
- 0
"Smietana" migdalowa ...
...wersja na konkretno
- garsc namoczonych migdalow, obranych ze skorki
- 1-2 zabki czosnku / lyzeczka czosnku w proszku
- 1/2 lyzeczki musztardy
- szczypta soli
- pare kropel oleju, np. sezamowego
- woda - by uzyskac odpowiednia konsystencje
Do miksera wrzucic wszystkie skladniki, zalac woda by pokryla migdaly. Zmiksowac. Dodac wode w razie koniecznosci. Mozna uzywac jako sos, zamiast smietany w potrawach nie slodkich, do zup pure, itp.
...wersja na konkretno
- garsc namoczonych migdalow, obranych ze skorki
- 1-2 zabki czosnku / lyzeczka czosnku w proszku
- 1/2 lyzeczki musztardy
- szczypta soli
- pare kropel oleju, np. sezamowego
- woda - by uzyskac odpowiednia konsystencje
Do miksera wrzucic wszystkie skladniki, zalac woda by pokryla migdaly. Zmiksowac. Dodac wode w razie koniecznosci. Mozna uzywac jako sos, zamiast smietany w potrawach nie slodkich, do zup pure, itp.
Ostatnią edycję dokonał moderator: