panierowana cukinia z białym serem

bazylinka

Member
Maj 7, 2007
50
0
0
2-3 młode cukinie
ok 150 g białego sera
2 jajka
mąka i bułka tarta do panierowania
przyprawy
Cukinie kroimy wzdłuż ,przyprawiamy,obsmażamy szybko na złoty kolor.Wyjmujemy z patelni na papierowy ręcznik aby odessać tłuszczyk.Serek mieszamy z jajkiem przyprawami odrobiną siekanego koperku,nakładamy porcje sera na cukinie przykrywamy drugim plastrem cukini delikatnie obtaczamy w mące następnie w rozmąconym jajku i nakoniec w bułce tartej smażymy w gorącym tłuszczu na złoty kolor PYCHOTA!!!!
Ps. plastry cukini muszą być troszke grubsze i przy wyjmowaniu ich z patelni najlepiej pomagać sobie łopatką
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ha, na pewno wkrótce wypróbuje.
mniam.gif
Cukinia na dworze domaga sie spaceru do domu
icon_wink.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0

bazylinka

Member
Maj 7, 2007
50
0
0
nie ma za co. Myśle że takie krojone w okrągłe plasterki będą nawet wygodniejsze w dalszej obróbce, chodzi o panierowanie bo ja ze swoimi mam czaem kłopot i musze je przecinać na pół