Challah na zakwasie

Elle

Member
Mar 6, 2010
798
0
0
ja zdaje się w 200*C piekłam
icon_biggrin.gif
 

Neit

Member
Mar 14, 2006
116
0
0
Musiałam zrobić tą chałkę, bo się po prostu na mnie patrzyła :D U mnie modyfikacja, bo więcej zakwasu (i mniej wody do niego), bo ciągle mam go jakoś za dużo (dość młody, żytni pełnoziarnisty). W dodatku wyrobiłam sobie w maszynie w ramach pielęgnowania własnego lenistwa. Chałka obłędna! Pachniała tak, że myślałam iż ją jeszcze w piekarniku ugryzę :D Dosłownie rozpływa się w ustach. A ja się kurde miałam odchudzać... Trochę ciemna wyszła ale to głównie wina zdjęcia.
 

Załączniki

  • cha_ka.jpg
    cha_ka.jpg
    1.3 MB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

libra777

Member
Mar 21, 2010
11
0
0
Dokładam swoją chałkę , cudna wyszła , rosła jak szalona, trochę poplątałam splot ale nie przeszkadzało nam to jej zjeść , pieczona na blasze ,będzie gościła u mnie częściej.
Moja jest na zakwasie pełnoziarnistym
tilda%2520listopad%25202011%2520015.JPG

tilda%2520listopad%25202011%2520016.JPG

tilda%2520listopad%25202011%2520018.JPG