- Sie 11, 2005
- 962
- 0
- 0
Przepis na mufinki z książki Kuchnia domowa Le cordon bleu.
450gr mąki
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
115 gr brązowego cukru
2 jajka
250ml mleka
125g stopionego masła
1 łyżeczka esencji waniliowej lub aromatu (ja dodałam cukier waniliowy)
8 śliwek drobno pokrojonych ( w orginale 150gr jagód)
cukier puder do posypania
Wymieszać suche składniki, jaja rozkłócić w mleku, roztopić i ostudzić masło. Do suchych składników wlać masę mleczną i masło , dodać śliwki, zamieszać. Napełniać wysmarowane masłem foremki do mufinek. Piec w 200 stopniach przez 25 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
450gr mąki
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
115 gr brązowego cukru
2 jajka
250ml mleka
125g stopionego masła
1 łyżeczka esencji waniliowej lub aromatu (ja dodałam cukier waniliowy)
8 śliwek drobno pokrojonych ( w orginale 150gr jagód)
cukier puder do posypania
Wymieszać suche składniki, jaja rozkłócić w mleku, roztopić i ostudzić masło. Do suchych składników wlać masę mleczną i masło , dodać śliwki, zamieszać. Napełniać wysmarowane masłem foremki do mufinek. Piec w 200 stopniach przez 25 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: