Cieciorka z papryką i ziemniakami

agacik

Member
Sie 11, 2007
3
0
0
250 g cieciorki
1 kg ziemniaków
4-5 różnokolorowe papryki
pół słoiczka przecieru pomidorowego
pieprz, curry, imbir, kmin, papryka słodka, sól

Cieciorkę namoczyć (najlepiej na noc), ugotować, odcedzić.
Ziemniaki obrać pokroić na jednakowe kawałki, wrzucić na chwilę do wrzątku. Powinny być jeszcze twardawe.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć przyprawy, wrzucić ziemniaki i paprykę.
Dodać trochę wody i dusić (trzeba mieszać bo przywiera). Kiedy wszystko zacznie mięknąć dodać przecier.
Na końcu dosypać cieciorkę.

cieciorka.jpg
 

Załączniki

  • cieciorka.jpg
    cieciorka.jpg
    97.6 KB · Wyświetleń: 1