250 g cieciorki
1 kg ziemniaków
4-5 różnokolorowe papryki
pół słoiczka przecieru pomidorowego
pieprz, curry, imbir, kmin, papryka słodka, sól
Cieciorkę namoczyć (najlepiej na noc), ugotować, odcedzić.
Ziemniaki obrać pokroić na jednakowe kawałki, wrzucić na chwilę do wrzątku. Powinny być jeszcze twardawe.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć przyprawy, wrzucić ziemniaki i paprykę.
Dodać trochę wody i dusić (trzeba mieszać bo przywiera). Kiedy wszystko zacznie mięknąć dodać przecier.
Na końcu dosypać cieciorkę.

1 kg ziemniaków
4-5 różnokolorowe papryki
pół słoiczka przecieru pomidorowego
pieprz, curry, imbir, kmin, papryka słodka, sól
Cieciorkę namoczyć (najlepiej na noc), ugotować, odcedzić.
Ziemniaki obrać pokroić na jednakowe kawałki, wrzucić na chwilę do wrzątku. Powinny być jeszcze twardawe.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć przyprawy, wrzucić ziemniaki i paprykę.
Dodać trochę wody i dusić (trzeba mieszać bo przywiera). Kiedy wszystko zacznie mięknąć dodać przecier.
Na końcu dosypać cieciorkę.
