Ogórki z przyprawą Kamis do grilla.
Pyszności, które Wam polecam.
4 kg ogórków pokrojonych w słupki (ósemki)
1 kg cebuli pokrojonej w kostkę
9 szklanek wody
1 szklanka soli
koper, liście laurowe, gorczyca, ziele angielskie, przyprawę pikantną Kamis do grilla ( po 1 łyżeczce na słoik dajemy jej)
Zalewa:
6 szklanek wody
2 szklanki octu 5%
3 szklanki cukru - tą zalewę zagotowujemy.
Pokrojone ogórki solimy, zalewamy wodą i odstawiamy na 3 godziny.
Po tym czasie odcedzamy ogórki i zalewamy wcześniej zagotowaną zalewą /// mieszamy je w tej zalewie i odstawiamy na 30 minut.
Do słoików wkładamy koper, liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę oraz 1 lyżeczkę na słoik przyprawy Kamis.
Następnie wkładamy ogórki, cebulę i zalewamy zalewą tą zalewą, którę gotowaliśmy i ktorą zalewaliśmy potem ogórki.
Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.
Pysia no pysia
Pyszności, które Wam polecam.
4 kg ogórków pokrojonych w słupki (ósemki)
1 kg cebuli pokrojonej w kostkę
9 szklanek wody
1 szklanka soli
koper, liście laurowe, gorczyca, ziele angielskie, przyprawę pikantną Kamis do grilla ( po 1 łyżeczce na słoik dajemy jej)
Zalewa:
6 szklanek wody
2 szklanki octu 5%
3 szklanki cukru - tą zalewę zagotowujemy.
Pokrojone ogórki solimy, zalewamy wodą i odstawiamy na 3 godziny.
Po tym czasie odcedzamy ogórki i zalewamy wcześniej zagotowaną zalewą /// mieszamy je w tej zalewie i odstawiamy na 30 minut.
Do słoików wkładamy koper, liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę oraz 1 lyżeczkę na słoik przyprawy Kamis.
Następnie wkładamy ogórki, cebulę i zalewamy zalewą tą zalewą, którę gotowaliśmy i ktorą zalewaliśmy potem ogórki.
Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.
Pysia no pysia

Ostatnią edycję dokonał moderator: