- Sie 24, 2006
 
- 9,713
 
- 0
 
- 0
 
Dla wielbicieli słodkich ciast  
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
 
Ciasto
4 szkl mąki pszennej
1 szkl cukru
150 g masła
3 jaja
4 łyżki płynnego miodu
1 łyżka wody
Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić na dwie części.
Jedną część wyłożyć na wysmarowaną blaszkę 25 x 40 cm.
Piec 20 min w 180 st.
Krem karmelowy
1 puszka zagęszczonego słodzonego mleka
200 g masła
Mleko gotować ok 3 godziny. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać karmel. Utrzeć.
Krem karmelowy wyłożyć na upieczony spód. Przykryć drugą częścią ciasta.
Masa orzechowa
1 szklanka łuskanych orzechów włoskich
1/2 szkl cukru
100 g masła
2 łyżki miodu
Masło roztopić w garnku z pozostałymi składnikami.
Masę orzechową wyłożyć na ciasto.
Piec ok 20 min w 180 st.
	
		
			
		
		
	

	
		
			
		
		
	
			
			Ciasto
4 szkl mąki pszennej
1 szkl cukru
150 g masła
3 jaja
4 łyżki płynnego miodu
1 łyżka wody
Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić na dwie części.
Jedną część wyłożyć na wysmarowaną blaszkę 25 x 40 cm.
Piec 20 min w 180 st.
Krem karmelowy
1 puszka zagęszczonego słodzonego mleka
200 g masła
Mleko gotować ok 3 godziny. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać karmel. Utrzeć.
Krem karmelowy wyłożyć na upieczony spód. Przykryć drugą częścią ciasta.
Masa orzechowa
1 szklanka łuskanych orzechów włoskich
1/2 szkl cukru
100 g masła
2 łyżki miodu
Masło roztopić w garnku z pozostałymi składnikami.
Masę orzechową wyłożyć na ciasto.
Piec ok 20 min w 180 st.
