IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ulubiona babka piaskowa Edwarda S.
Ruzia
post 23 Sep 2004, 20:11
Post #1


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.141
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Hamburg/Niemcy
Użytkownik nr: 16



składniki
6 jajek
szkl. cukru
1 1/2 szkl. maki
lyzeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl. oleju

sposób przygotowania
jajka ucieram z cukrem przez 10 min na puszysta mase, do masy dodaje make wymieszana z proszkiem do pieczenia, delikatnie wyrabiam i na koniec dodaje olej. wyrabiam krutko na gladka mase. nastepnie przelewam ciasto do podluznej blaszki i pieke 45 min. po wystudzeniu posypuje cukrem pudrem lub oblewam polewa czekoladowa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 3 Jun 2005, 11:34
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



właśnie się piecze babeczka poleję lukrem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ruzia
post 3 Jun 2005, 14:47
Post #3


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.141
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Hamburg/Niemcy
Użytkownik nr: 16



hihihiiiiiii i jak, udala sie bez problemow?? pisz tu zaraz bo juz ciekawa jestem

p.s. Edward S to moj tata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 4 Jun 2005, 00:21
Post #4


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



Szybciutko się ją robi, wyrosła mi piękniusia, jest a raczej była smaczniusia - zniknęła migusiem i teraz jest to też i moja ulubiona babka.
Taka delikatniuteńka coś w stylu sękacza... Pyszna
Dziękuję Ruziu za przepisik.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Paulinka
post 4 Jun 2005, 12:06
Post #5


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.774
Dołączył: 18-September 04
Użytkownik nr: 65



Yyy to taki przepis jak na olejowe pod owoce tylko jajek więcej

hm babki to ja jeszcze nie robiłam... może się skuszę
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ruzia
post 4 Jun 2005, 12:22
Post #6


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.141
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Hamburg/Niemcy
Użytkownik nr: 16



faktycznie Paulinka, nigdy wczesniej nie porownywalam tych przepisow, ale rzeczywiscie roznia sie tylko jajkami i proszkiem do pieczenia no i ja aromatow do babki nie daje.
wniosek z tego taki ze jak sie komus olejowe z owocami uda, to i ta babka musi sie udac i odwrotnie

przepis na olejowe z owocami podawala juz dawno pani M. Mlynarska na Mniamie, a ta babke mam od mamy co ja tacie juz od 15 lat ciagle piecze
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Paulinka
post 4 Jun 2005, 12:50
Post #7


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.774
Dołączył: 18-September 04
Użytkownik nr: 65



Ja zawsze i wszędzie porównuje przepisy- to już moja mania, bo jak mam 20 przepisów to próbuję jakoś eliminować je wzgl podobieństwa

i jako że z owocami na oleju to robię Sd_silver, to chyba zrobie tą babeczkę, a co
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 4 Jun 2005, 14:58
Post #8


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



CYTAT(Paulinka)
Ja zawsze i wszędzie porównuje przepisy- to już moja mania, bo jak mam 20 przepisów to próbuję jakoś eliminować je wzgl podobieństwa

i jako że z owocami na oleju to robię Sd_silver, to chyba zrobie tą babeczkę, a co


Zrób bo jest pychotka
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 6 Jun 2005, 15:56
Post #9


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



i znów pychota siedzi w piekarniku



i już wyjęłam i jest piękniusia - okaz wprost
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yenulka
post 6 Jun 2005, 20:30
Post #10


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.354
Dołączył: 16-November 04
Skąd: zielonka k. w-wy
Użytkownik nr: 189



hihi, tak sie przechwalasz ta babka moze bys w koncu jakies zdjecie ten tego?

pzdr
yenn
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmel
post 8 Jun 2005, 18:38
Post #11


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.346
Dołączył: 3-February 05
Skąd: Gdańsk
Użytkownik nr: 286



Ja piekłam pychotka.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kasiak73
post 18 Jun 2005, 14:23
Post #12


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.590
Dołączył: 15-February 05
Skąd: Charsznica
Użytkownik nr: 307



Piekłam dzisiaj ,pyszna.Szybko sie robi i juz polowy nie ma .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iguana
post 26 Nov 2005, 16:10
Post #13


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.631
Dołączył: 13-September 04
Skąd: prawie Opole
Użytkownik nr: 11



A fotki to gdzie? Dobra ide zrobić i sama zobacze jak wy nie chcecie pokazać
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lidiakd
post 27 Nov 2005, 08:24
Post #14


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 524
Dołączył: 17-March 05
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 417



Honoratko! No i gdzie ta fotka i relacja nt. smaku? icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ruzia
post 27 Nov 2005, 12:56
Post #15


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.141
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Hamburg/Niemcy
Użytkownik nr: 16



Iguana, zrobilas?? bo ja strasznie jestem ciekawa fotek
Go to the top of the page
 
+Quote Post
giga
post 4 Dec 2005, 18:37
Post #16





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 35
Dołączył: 11-October 05
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 838



Fotek niestety nie mam icon_sad.gif ale upiekłam wczoraj wieczorem, a dziś już jej nie ma. Pyszna była
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AgaKyc
post 2 Jun 2006, 11:56
Post #17


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.659
Dołączył: 16-March 06
Użytkownik nr: 1.511



A ja ja wlasnie robie, tzn. piecze sie... robie ja juz drugi raz, za pierwszym razem wyszla rewelacyjnie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ruzia
post 2 Jun 2006, 17:42
Post #18


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.141
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Hamburg/Niemcy
Użytkownik nr: 16



ciesze sie ogromnie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AgaKyc
post 2 Jun 2006, 18:31
Post #19


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.659
Dołączył: 16-March 06
Użytkownik nr: 1.511



A tyle zostalo po babce bo przyjechala kuzynka z dzieckiem i od razu zostala pochlonieta

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arabeska
post 27 Feb 2007, 13:14
Post #20


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.859
Dołączył: 27-February 06
Skąd: Europa
Użytkownik nr: 1.438



Z duszą na ramieniu wkladam każde ciasto z nowego przepisu do piekarnika. Ta baba własnie siedzi ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 19th October 2019 - 08:26