- Sie 9, 2007
- 4,004
- 0
- 0
40 dag szpinaku świeży lub mrożony
40 dag niekwaśnego białego sera
3 ząbki czosnku
gałkamuszkatołowa, sól, pieprz
Biały ser rozgnieść w misce. Świeży szpinak przebrać usuwając łodyżki, zblanszować i drobno posiekać, a mrożony trzeba poddusić by odparować z niego wodę. Ser i przestudzony szpinak starannie wymieszać, doprawić roztartym z solą czosnkiem, pieprzem i odrobina gałki.
Przepis nie jest mój lecz pochodzi z Poradnika Domowego.

40 dag niekwaśnego białego sera
3 ząbki czosnku
gałkamuszkatołowa, sól, pieprz
Biały ser rozgnieść w misce. Świeży szpinak przebrać usuwając łodyżki, zblanszować i drobno posiekać, a mrożony trzeba poddusić by odparować z niego wodę. Ser i przestudzony szpinak starannie wymieszać, doprawić roztartym z solą czosnkiem, pieprzem i odrobina gałki.
Przepis nie jest mój lecz pochodzi z Poradnika Domowego.

