Kurczak cebulowy*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Kurczak cebulowy
w stylu staropolskim


Bez_tytu_u.JPG

Piersi kurczaka lekko rozbić, nasmarować musztardą i odstawić na min. 30 minut.
Następnie usmażyć na rumiano i zdjąć z patelni.
Na oleju ze smażenia kurczaka przesmażyć 2 cebule pokrojone w piórka. Gdy się zrumienią, dodać piersi kurczaka, podlać bulionem i dusić ok. 5min.
Podawać razem z cebulką. Do tego sałatka, zapiekane kartofelki, kopytka czy kasza gryczana.


Smakowite i soczyste!
 

Załączniki

  • Bez_tytu_u.JPG
    Bez_tytu_u.JPG
    28.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ela Wojtaszek

Member
Lip 7, 2006
120
0
16
Robiłam wczoraj
icon_smile.gif
Moja najmłodsza czterolatka nabiła na widelec i dosłownie pożarła w mgnieniu oka ;) Szybkie, proste i dobre.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Bardzo się cieszę!
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
cebulkur.JPG
 

Załączniki

  • cebulkur.JPG
    cebulkur.JPG
    101.4 KB · Wyświetleń: 0

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Mi zrobilam i .... bardzo smaczne bylo jedyna modyfikacja to taka ze bulionu ne mialam i wzielam zupe cebulowa a zeby mega cebulowo nie bylo dorzucilam lyzeczke przecieru pomidorowego. Polecam to danie
icon_smile.gif
Wlasnie zjadlam tez kawalek piersi z kuraka na chlebku, tez pycha nawet mnie bardziej tak smakuje
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Moni, ogromnie się cieszę, że Ci smakowało.
icon_biggrin.gif
Świetny pomysł z tym przecierem
icon_biggrin.gif
 

sapphire

Member
Kwi 1, 2009
648
0
0
Robiłam dwa razy - bardzo nam smakowało - przy czym za drugim razem robiłam ze schabu i wprowadziłam małe modyfikacje.
Przypieczoną cebulkę częściowo odłożyłam, a resztę zalałam malą ilością wody i podgotowałam, później zmiksowałam i dodałam nieco musztardy. Na koniec dołożyłam do tego mięso.