- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Kurczak cebulowy
w stylu staropolskim
Piersi kurczaka lekko rozbić, nasmarować musztardą i odstawić na min. 30 minut.
Następnie usmażyć na rumiano i zdjąć z patelni.
Na oleju ze smażenia kurczaka przesmażyć 2 cebule pokrojone w piórka. Gdy się zrumienią, dodać piersi kurczaka, podlać bulionem i dusić ok. 5min.
Podawać razem z cebulką. Do tego sałatka, zapiekane kartofelki, kopytka czy kasza gryczana.
Smakowite i soczyste!
w stylu staropolskim

Piersi kurczaka lekko rozbić, nasmarować musztardą i odstawić na min. 30 minut.
Następnie usmażyć na rumiano i zdjąć z patelni.
Na oleju ze smażenia kurczaka przesmażyć 2 cebule pokrojone w piórka. Gdy się zrumienią, dodać piersi kurczaka, podlać bulionem i dusić ok. 5min.
Podawać razem z cebulką. Do tego sałatka, zapiekane kartofelki, kopytka czy kasza gryczana.
Smakowite i soczyste!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: