Pesto pistacjowe

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Zmiksować:
1 ząbek czosnku
75 - 100 g pistacji (waga PO obraniu). Mogą być solone, mogą być niesolone
75 g orzeszków pinii
Sól (jeśli pistacje są niesolone)
Sporo parmezanu
Pieprz
Oliwę

Kilka pomidorów obrać i pozbawić pestek. Pokroić w paski
Szynkę suszoną pokroić w paski / kostkę

Gotować makaron
Do sosu dodać 2 – 3 łyżki wody spod makaronu
Wymieszać z makaronem
Dodać pomidory i szynkę

Posypać parmezanem. Smacznego


Zdjęcie takie sobie. Wybaczcie, nie chciało mi się kombinować, zbyt głodna byłam :D

2CdYqqZqyhZt0fZdnB.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: