Więcej zdjęć TUTAJ. Bardzo latwe, kruchutkie i pieknie pachnace.
250 g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1/2 lyzeczki sody do pieczenia
1 lyzeczka cynamonu
100g masla
100g cukru brazowego (jasnego)
1 lyzka soku z cytryny
1 lyzka soku z pomaranczy
1 duze jajko
2 lyzki cukru
1/2 lyzeczki cynamonu
Wymieszac make z proszkiem, soda, cynamonem i brazowym cukrem. Dodac maslo w kawaleczkach i jajko ( zostawic czesc bialka do posmarowania ciastek), wyrobic ciasto. Wlozyc kule ciasta co najmniej na godzine do lodowki.
Rozwalkowac dosc cienko ciasto i wycinac dowolne ksztalty. Ukladac na blaszce wylozonej papierem do pieczenia. Posmarowac lekko rozbitym bialkiem i posypawac cukrem wymieszanym z cynamonem.
Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku ok. 15 min.

250 g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1/2 lyzeczki sody do pieczenia
1 lyzeczka cynamonu
100g masla
100g cukru brazowego (jasnego)
1 lyzka soku z cytryny
1 lyzka soku z pomaranczy
1 duze jajko
2 lyzki cukru
1/2 lyzeczki cynamonu
Wymieszac make z proszkiem, soda, cynamonem i brazowym cukrem. Dodac maslo w kawaleczkach i jajko ( zostawic czesc bialka do posmarowania ciastek), wyrobic ciasto. Wlozyc kule ciasta co najmniej na godzine do lodowki.
Rozwalkowac dosc cienko ciasto i wycinac dowolne ksztalty. Ukladac na blaszce wylozonej papierem do pieczenia. Posmarowac lekko rozbitym bialkiem i posypawac cukrem wymieszanym z cynamonem.
Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku ok. 15 min.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: