Rolada z piersi indyka

nurbika

Member
Lis 26, 2007
411
0
0
Nie podaje ilości i wagi składników, gdyż robiłam z "esztek" które trzeba było spozytkować, a wyszło coś pysznego, więc się dzielę przepisem
icon_smile.gif


Składniki:

pierś indycza
brokuł
ser feta
biały chudy twaróg
zioła prowansalskie
świeży czosnek




Przygotowanie:

pierś rozkroić tak by przypominała prostokąt, naoliwić, posolic i popieprzyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem
brokuły, czosnek, fetę i twaróg rozdrobnić w malakserze
farsz nałożyć na mięso i zrolować - związać sznurkiem, końce spiąć wykałaczkami
ja piekłam przez 1,5 godziny (miałam 1,5 kg piersi z indyka) w 160 stopniach.
 

Załączniki

  • rolada_z_indyka.JPG
    rolada_z_indyka.JPG
    49 KB · Wyświetleń: 0
  • rolada_z_indyka2.JPG
    rolada_z_indyka2.JPG
    55.1 KB · Wyświetleń: 0