- Lis 26, 2007
- 411
- 0
- 0
Nie podaje ilości i wagi składników, gdyż robiłam z "esztek" które trzeba było spozytkować, a wyszło coś pysznego, więc się dzielę przepisem
Składniki:
pierś indycza
brokuł
ser feta
biały chudy twaróg
zioła prowansalskie
świeży czosnek
Przygotowanie:
pierś rozkroić tak by przypominała prostokąt, naoliwić, posolic i popieprzyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem
brokuły, czosnek, fetę i twaróg rozdrobnić w malakserze
farsz nałożyć na mięso i zrolować - związać sznurkiem, końce spiąć wykałaczkami
ja piekłam przez 1,5 godziny (miałam 1,5 kg piersi z indyka) w 160 stopniach.

Składniki:
pierś indycza
brokuł
ser feta
biały chudy twaróg
zioła prowansalskie
świeży czosnek
Przygotowanie:
pierś rozkroić tak by przypominała prostokąt, naoliwić, posolic i popieprzyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem
brokuły, czosnek, fetę i twaróg rozdrobnić w malakserze
farsz nałożyć na mięso i zrolować - związać sznurkiem, końce spiąć wykałaczkami
ja piekłam przez 1,5 godziny (miałam 1,5 kg piersi z indyka) w 160 stopniach.