- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Ilości na oko..
Szpinak (świeży) umyć
Wrzucić na patelnię z odrobiną oliwy
Chwile poddusić. Nie powinien całkiem zwiędnąć, tylko nieco zmięknąć
Wrzucić do miksera z :
Garścią ziaren słonecznika, kawałkiem sera pleśniowego, ząbkiem czosnku , oliwą,
pieprzem i ew. odrobiną soli
Gotować makaron
Do Pesto wlać 2 łyżki wrzątku spod makaronu
Makaron wymieszać z sosem
Posypać parmezanem
Podawać z pomidorami koktajlowymi
Szpinak (świeży) umyć
Wrzucić na patelnię z odrobiną oliwy
Chwile poddusić. Nie powinien całkiem zwiędnąć, tylko nieco zmięknąć
Wrzucić do miksera z :
Garścią ziaren słonecznika, kawałkiem sera pleśniowego, ząbkiem czosnku , oliwą,
pieprzem i ew. odrobiną soli
Gotować makaron
Do Pesto wlać 2 łyżki wrzątku spod makaronu
Makaron wymieszać z sosem
Posypać parmezanem
Podawać z pomidorami koktajlowymi
