- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Kremowe fusilli z łososiem
makaron
łosoś wędzony
śmietana 18% - mały kubeczek
serek topiony = 1 kostka lub 2-3 trójkąciki
szczypior
pieprz
czosnek
masło
1. Makaron ugotować, odcedzić.
2. Łososia pokroic w małe kawałki, szczypior posiekać.
3. W głębokiej patelni podsmazyć na łyżeczce masła nieduży, przeciśnięty ząbek czosnku (bez obaw, czosnek nie zdominuje smaku). Podlać odrobiną wody, wlać śmietanę i dodać serek topiony, pokrojony w plasterki. Mieszać, az serek się nie rozpuści. Doprawić czarnym pieprzem. Dodać makaron, wymieszać, zestawić z ognia.
4. Do makaronu domieszać 1/2 łososia i 1/2 szczypioru. Po wyłożeniu na talerze udekorowac porcje pozostałym łososiem, posypać szczypiorkiem.
Poezja!
SMACZNEGO!
.

makaron
łosoś wędzony
śmietana 18% - mały kubeczek
serek topiony = 1 kostka lub 2-3 trójkąciki
szczypior
pieprz
czosnek
masło
1. Makaron ugotować, odcedzić.
2. Łososia pokroic w małe kawałki, szczypior posiekać.
3. W głębokiej patelni podsmazyć na łyżeczce masła nieduży, przeciśnięty ząbek czosnku (bez obaw, czosnek nie zdominuje smaku). Podlać odrobiną wody, wlać śmietanę i dodać serek topiony, pokrojony w plasterki. Mieszać, az serek się nie rozpuści. Doprawić czarnym pieprzem. Dodać makaron, wymieszać, zestawić z ognia.
4. Do makaronu domieszać 1/2 łososia i 1/2 szczypioru. Po wyłożeniu na talerze udekorowac porcje pozostałym łososiem, posypać szczypiorkiem.
Poezja!
SMACZNEGO!

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: