Ciasto z serem i brzoskwiniami

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
W takim razie ciesze sie, ze sie nie gniewasz
icon_biggrin.gif


A ja lece szukac jakiegos kremu do tortu dla Babci
icon_wink.gif
Pomysl na wykonanie mam a brak weny na krem
icon_neutral.gif


Szarotko napisz jak wyszlo ciacho i czy smakowało (chociaz na drugie pytanie znam odpowiedz - musi smakowac
icon_mrgreen.gif
)
 

Szarotka

Member
Kwi 12, 2007
1,293
0
0
Dzięki dziewczyny za porady
icon_smile.gif
icon_wink.gif
podobno gościom ciasto smakowało
fiesgrins.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Wiedziałam, ze tak będzie
icon_mrgreen.gif
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Hmm, po udanym eksperymencie z sernikiem nowojorskim Dziuni przestaję bać się serników
icon_wink.gif
i ten chyba będzie następny w kolejce.
 

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
rodzinka pochlonela
icon_mrgreen.gif
tylko niestety ja sie nie zalapalam
icon_sad.gif
ale z tego co mowili to bardzo smaczny
no i slicznie wyglada
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Właśnie się piecze. Robiłam z niezmienionych proporcji na ciasto, ale sera dałam kilogram, pół kostki masła, cukier, 2 jaja, i... zapomniałam dodać proszku budyniowego, na śmierć
cry_1.gif
Powiedzcie mi, że mimo to się uda...

dump.gif
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
bajeczka @ 25 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=731557Cos wyjdzie na pewno, może stworzyłaś nowy przepis
icon_smile.gif
Wolałabym zostać przy starym...
icon_wink.gif


Wyjęłam już sernik, hm, w wierzchu wygląda normalnie, jak sernik
icon_mrgreen.gif
tylko trochę się przypiekł. Ale to nic. Jeśli środek nie jest skopany, to jestem w niebie
icon_mrgreen.gif
Btw, w trosce o moje biodra
icon_wink.gif
miałam w planach spróbować go dopiero jutro, ale skoro pomieszałam trochę przy przepisie, nie zasnę, dopóki go nie rozkroję i nie spróbuję. Pójdę spać spokojna lub w czarnej rozpaczy
fiesgrins.gif
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Rozpaczy nie ma.
icon_wink.gif

Spróbowałam już wczoraj wieczorem i nie urzekł mnie, ale BARDZO zyskał przez noc w lodówce...
icon_smile.gif
Ciasto jest naprawdę smaczne, co nie znaczy, że w MOIM PRZYPADKU wolne od błędów. Po pierwsze, spód IMO powinien być najpierw podpieczony. No i nie wiem dlaczego, ale piana, beza, której wydawało się mnóstwo, podczas pieczenia zniknęła i prawie jej nie widać.

Co nie zmienia faktu, że ->
mniam.gif
 

Załączniki

  • IMG_5106.JPG
    IMG_5106.JPG
    1.9 MB · Wyświetleń: 0

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Lud_ mam nadzieję, że kiedyś skusisz się aby zrobić jeszcze to ciasto.Ja zawsze trzymam się przepisu bo moim zdaniem jest bdb.Ciasta nigdy nie podpiekam. Jeśli chodzi o bezę -to musi być dobrze ubita.Ubijam białka na sztywno,następnie dodaję porcjami cukier i ubijam tak długo, aż cukier się rozpuści.Po rozłożeniu bezy i reszty ciasta, natychmiast wkładam ciasto
wink.gif
do nagrzanego piekarnika.