- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Tradycyjne, bozonarodzeniowe ale dla mnie ku przerazeniu Finow caloroczne
Skladniki:
- paczka ciasta francuskiego
- powidla sliwkowe ( w wersji oryginalnej ale mozna zastapic jakakolwiek twarda marmolada)
- cukier puder
ew. powidla sliwkowe zmieszac z lyzka lub dwiema koniaku
dzis zmieszalam powidla sliwkowe z konfitura z platkow rozy i wyszlo genialne polaczenie
Ciasto rozmrazamy i kroimy na kwadraty, nastepnie zwijamy, nakladamy kapke powidel i wkladamy do piekarnika 225C do momenty ladnego zrumienienia.
Ciastka mozna zwijac na 2 sposoby - na powszechnie znany wiatraczek lub rozyczke. Nacinamy i skladamy jak na zdjeciach
WIATRACZEK
ROZA
a tak wygladaja gotowe:
SMACZNEGO
Skladniki:
- paczka ciasta francuskiego
- powidla sliwkowe ( w wersji oryginalnej ale mozna zastapic jakakolwiek twarda marmolada)
- cukier puder
ew. powidla sliwkowe zmieszac z lyzka lub dwiema koniaku
dzis zmieszalam powidla sliwkowe z konfitura z platkow rozy i wyszlo genialne polaczenie
Ciasto rozmrazamy i kroimy na kwadraty, nastepnie zwijamy, nakladamy kapke powidel i wkladamy do piekarnika 225C do momenty ladnego zrumienienia.
Ciastka mozna zwijac na 2 sposoby - na powszechnie znany wiatraczek lub rozyczke. Nacinamy i skladamy jak na zdjeciach
WIATRACZEK
ROZA
a tak wygladaja gotowe:
SMACZNEGO