Rolada lososiowo - szpinakowa*

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,096
1,523
113
Skladniki:
- 150 g wedzonego lososia
- 450 g mrozonego szpinaku
- 4 jajka
- 4 lyzki koperku
- 200 g twarogu
- 2-4 lyzki jogurtu naturalnego
- skorka otarta z cytryny, sok z cytryny
- 2 lyzki masla
- sol, pieprz, galka muszkatolowa

Szpinak poddusic na masle, wymieszac z zoltkami i piana ubita z bialek. Doprawic, rozsmarowac na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut/ 200 stopni.
Ser wymieszac z jogurtem, skorka z cytryny, koperkiem, doprawic sola i sokiem z cytryny.
Placek szpinakowy ostudzic, rozsmarowac na nim mase serowa i rozlozyc rownomiernie plasterki lososia. Zrolowac (dluzszym bokiem), zawinac w folie i schlodzic w lodowce.

Nie pamietam niestety skad jest przepis - ja go mam od Mamy, ktora znalazla go jakis czas temu w ktorejs z gazet.

Smacznego
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • losos_forum.jpg
    losos_forum.jpg
    49.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
wyszła, co prawda nie chciała odkleić się od papieru ;) ale wzięłam ja siłą. smaczna, tylko ten szpinak mrozony wiórowaty zrobił, jak zawsze , następnym razem wezmę świeży i mocniej doprawie
icon_smile.gif
dziecko duze jadło ze smakiem, małe i tak by nei zjadło, wiec jest ok. do powtórki!!!
 

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,096
1,523
113
Ciesze sie
icon_smile.gif

Ja tez musialam zmienic papier do pieczenia, bo mi sie przyklejalo jak robilam pierwszy raz tutaj. W Polsce bylo zawsze ok
icon_smile.gif