Wafle kakaowe
1/3 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
10 dag masła
12,5 dag margaryny
2 łyżki kakao
2 szklanki mleka w proszku
5 wafli
Mleko w proszku i kakao przesiać, wymieszać.
Jeden wafel pokruszyć bardzo mocno.
Podgrzać zwykłe mleko, rozpuścić w nim najpierw cukier, potem masło i margarynę. Wsypywać po trochu mleko w proszku i kakao, mieszać do połączenia się składników. Na koniec domieszać pokruszony wafel.
Podzielić masę na 3 części, posmarować wafel, przykryć drugim, znowu posmarować, przykryć, i jeszcze raz. Delikatnie docisnąć, obciążyć i odstawić do przestygnięcia. Pokroić na dowolne kształty, schłodzić w lodówce w zamkniętym pojemniku.
1/3 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
10 dag masła
12,5 dag margaryny
2 łyżki kakao
2 szklanki mleka w proszku
5 wafli
Mleko w proszku i kakao przesiać, wymieszać.
Jeden wafel pokruszyć bardzo mocno.
Podgrzać zwykłe mleko, rozpuścić w nim najpierw cukier, potem masło i margarynę. Wsypywać po trochu mleko w proszku i kakao, mieszać do połączenia się składników. Na koniec domieszać pokruszony wafel.
Podzielić masę na 3 części, posmarować wafel, przykryć drugim, znowu posmarować, przykryć, i jeszcze raz. Delikatnie docisnąć, obciążyć i odstawić do przestygnięcia. Pokroić na dowolne kształty, schłodzić w lodówce w zamkniętym pojemniku.