- Kwi 1, 2009
- 648
- 0
- 0
Mięso mielone doprawiamy wg uznania, tyle ,że dodajemy więcej pieprzu i papryki.
Do środka dodajemy też rozdrobnioną cebulę (np. zmiksowana blenderem) i zmiksowanego świeżego pomidorka. Dosypujemy pestki słonecznika - 1 szklanke na pół kilograma mięsa.
Wszystko razem mieszamy, formujemy kuleczki - srednica 3-4 cm i układamy na blaszce lub w naczyniu kamionkowym, żaroodpornym czy innym płaskim.
Na mięso posypujemy mozarellę wymieszaną z parmezanem i zapiekamy.
Na 15 minut przed podaniem kładziemy na górę zmielone 2 pomidorki np. z bazylią.
Do środka dodajemy też rozdrobnioną cebulę (np. zmiksowana blenderem) i zmiksowanego świeżego pomidorka. Dosypujemy pestki słonecznika - 1 szklanke na pół kilograma mięsa.
Wszystko razem mieszamy, formujemy kuleczki - srednica 3-4 cm i układamy na blaszce lub w naczyniu kamionkowym, żaroodpornym czy innym płaskim.
Na mięso posypujemy mozarellę wymieszaną z parmezanem i zapiekamy.
Na 15 minut przed podaniem kładziemy na górę zmielone 2 pomidorki np. z bazylią.
Ostatnią edycję dokonał moderator: