Brukselka z piekarnika

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Inspiracja

Za zdjęcie dziękuję Małej_Mi - oczywiście ja swoje zjadłam zanim zdążyłam się dorwać do aparatu
icon_razz.gif


pieczona_brukselka.JPG


Składniki:
brukselka (w zależności od ilości osób)
oliwa (pominęłam)
sól, pieprz

Brukselke umyć, większe główki porozcinać na pól lub ćwiartki, naoliwić
icon_wink.gif
posolić, popieprzyć.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec ok. 25-30 min.

Mi jeszcze dawała musztardę
icon_razz.gif
 

Załączniki

  • pieczona_brukselka.JPG
    pieczona_brukselka.JPG
    101.3 KB · Wyświetleń: 3

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Na cała porcję brukselki dałam 1 łyżkę oliwy i 1/2 łyżeczki musztardy. Oliwy nie potrzeba wiele, ponieważ brukselka jej wogóle nie chłonie, ma być nią tylko "posmarowana".

Mogłaś spokojnie dać
icon_cool.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
icon_razz.gif
nie mialam pod ręką
rofl.gif

icon_mrgreen.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
No domyslam się. Zadbałaś o to
icon_mrgreen.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif


icon_lol.gif
 

vespertine

Member
Paź 17, 2007
133
0
0
O, dobra musi być! Ja lubię brukselkę z odrobiną mocno wysmażonego boczku i parmezanem. I oliwa, ale dorzucana juz na koniec, dla smaku.