Tuńczyk w gnieździe*

Diabolique

Member
Lip 24, 2008
333
0
0
400 g makaronu gniazda nitki
300 ml śmietany UHT
4 ząbki czosnku
300 g tuńczyka w sosie własnym
2 pomidory
pęczek natki pietruszki
pieprz

Czosnek drobno posiekać posypując go solą. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również drobno posiekać. Makaron ugotować al dente, tak aby gniazda zachowały swoją formę. Śmietanę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i po dwóch minutach odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka. Przyprawić pieprzem. Gotować kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Ugotowane gniazda przełożyć na patelnię i gotować przez 2 minuty polewając je sosem. Danie wyłożyć na talerz, posypać posiekaną natką pietruszki. Przyprawić pieprzem.

tunczyk.jpg
 

Załączniki

  • tunczyk.jpg
    tunczyk.jpg
    133.2 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

iluana

Member
Sie 15, 2009
4,507
0
0
U mnie też
icon_mrgreen.gif
 

Siedmiokropka

Member
Sty 9, 2008
5,224
0
0
Robiłam wczoraj, dodałam 3 fileciki anchoisa (tak się pisze anszua?
icon_smile.gif
), i więcej mleka niż śmietany, dużo białego pieprzu i ukochany makaron kokardki. Smaczne i szybkie
icon_smile.gif