- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
400 g makaronu gniazda nitki
300 ml śmietany UHT
4 ząbki czosnku
300 g tuńczyka w sosie własnym
2 pomidory
pęczek natki pietruszki
pieprz
Czosnek drobno posiekać posypując go solą. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również drobno posiekać. Makaron ugotować al dente, tak aby gniazda zachowały swoją formę. Śmietanę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i po dwóch minutach odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka. Przyprawić pieprzem. Gotować kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Ugotowane gniazda przełożyć na patelnię i gotować przez 2 minuty polewając je sosem. Danie wyłożyć na talerz, posypać posiekaną natką pietruszki. Przyprawić pieprzem.

300 ml śmietany UHT
4 ząbki czosnku
300 g tuńczyka w sosie własnym
2 pomidory
pęczek natki pietruszki
pieprz
Czosnek drobno posiekać posypując go solą. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również drobno posiekać. Makaron ugotować al dente, tak aby gniazda zachowały swoją formę. Śmietanę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i po dwóch minutach odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka. Przyprawić pieprzem. Gotować kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Ugotowane gniazda przełożyć na patelnię i gotować przez 2 minuty polewając je sosem. Danie wyłożyć na talerz, posypać posiekaną natką pietruszki. Przyprawić pieprzem.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: