Ryz z woka po chinsku - bdb*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Dla fanatykow orientalnych potraw, takich jak ja <!--emoid:mrgreen:--><!--endemo-->

3/4 szkl posiekanej cebuli
2 1/2 lyzki oleju
1 jajko- rozbeltane
3 krople oleju sezamowego
1/2 szkl posiekanej marchewki(ja robie paseczki)
4 szkl ugotowanego ryzu
4 galazki szczypiorku posieknego
2 szkl bean sprouts lub pedow bambusa
2 lyzki sojowego sosu


1.Rozgrzac lyzke oleju w woku.Wrzucic posiekana cebule i podsmazyc na braozwo

2.Na innej patelni usmazyc nasze rozbeltane jajko na ala omlet, a nastepnie pokroic go na male kawalki.
3. DO woka wrzucic reszte skladnikow( oprocz ryzu i jajka) i podsmazyc przed 5 minut az marchewka zrobi sie mieksza( nie miekka).
4. Na koncu dodac ryz i jajko - wszystko dokladnie wymieszac, i smazyc na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut
5. Na samym koncu dodac bialego pieprzu .
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wrz 3, 2007
299
0
0
No patrzcie adresowane do fanatyków.Nigdy nie jadłem jajka z ryżem no ale trzeba spróbować.
wink.gif