Musli domowe

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Z jogurtem naturalnym: połączenie idealne.

muesli.JPG

płatki owsiane ( ja najbardziej lubię Górskie)
2 łyżki cukru
1 łyżka masła

dodatki:
rodzynki
suszone banany

Na dużej patelni rozpuścić łyżkę masła – czyli ok. 1 cm odkrojony z kostki. Wsypać 8-10 łyżek płatków owsianych i 2 łyżki cukru. Smażyć, mieszając cały czas, aż będą złote. Nie dopuścić, by zrobiły się brązowe.

Przesypać do miseczki – uwaga – bardzo gorące!


Dodać garść rodzynek i pokruszone suszone banany.


Kiedy musli wystygnie, można dodać także pokrojoną drobno czekoladę ( kostka 0,5 x 0,5 cm). Wspaniale smakuje także, gdy podczas prażenia dodamy 1/2 łyżeczki cynamonu.


Co jeszcze można dodać? Wszystko, co lubicie:

- suszone śliwki

- suszone morele

- suszoną żurawinę

- suszonego ananasa lub papaję

- siekane orzechy

- wiórki kokosowe
 

Załączniki

  • muesli.JPG
    muesli.JPG
    110.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: