- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Z jogurtem naturalnym: połączenie idealne.
płatki owsiane ( ja najbardziej lubię Górskie)
2 łyżki cukru
1 łyżka masła
dodatki:
rodzynki
suszone banany
Na dużej patelni rozpuścić łyżkę masła – czyli ok. 1 cm odkrojony z kostki. Wsypać 8-10 łyżek płatków owsianych i 2 łyżki cukru. Smażyć, mieszając cały czas, aż będą złote. Nie dopuścić, by zrobiły się brązowe.
Przesypać do miseczki – uwaga – bardzo gorące!
Dodać garść rodzynek i pokruszone suszone banany.
Kiedy musli wystygnie, można dodać także pokrojoną drobno czekoladę ( kostka 0,5 x 0,5 cm). Wspaniale smakuje także, gdy podczas prażenia dodamy 1/2 łyżeczki cynamonu.
Co jeszcze można dodać? Wszystko, co lubicie:
- suszone śliwki
- suszone morele
- suszoną żurawinę
- suszonego ananasa lub papaję
- siekane orzechy
- wiórki kokosowe

płatki owsiane ( ja najbardziej lubię Górskie)
2 łyżki cukru
1 łyżka masła
dodatki:
rodzynki
suszone banany
Na dużej patelni rozpuścić łyżkę masła – czyli ok. 1 cm odkrojony z kostki. Wsypać 8-10 łyżek płatków owsianych i 2 łyżki cukru. Smażyć, mieszając cały czas, aż będą złote. Nie dopuścić, by zrobiły się brązowe.
Przesypać do miseczki – uwaga – bardzo gorące!
Dodać garść rodzynek i pokruszone suszone banany.
Kiedy musli wystygnie, można dodać także pokrojoną drobno czekoladę ( kostka 0,5 x 0,5 cm). Wspaniale smakuje także, gdy podczas prażenia dodamy 1/2 łyżeczki cynamonu.
Co jeszcze można dodać? Wszystko, co lubicie:
- suszone śliwki
- suszone morele
- suszoną żurawinę
- suszonego ananasa lub papaję
- siekane orzechy
- wiórki kokosowe
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: