Kasza gryczana z boczkiem.

choco

Member
Wrz 17, 2004
1,166
1
0
kaszagryczanazbiaymserem1xw.jpg

woreczek 125g kaszy gryczanej
30-40dag boczku
3 cebule
100g twarogu
sól, pieprz

Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Cebulę zeszklić. Wymieszać kaszę z boczkiem i cebulą, dodać sól i pieprz i chwilę podgrzewać. Posypać pokruszonym twarogiem. Wymieszać.
Podawać z zimnym kefirem.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
A ja i moja mama lubimy jeszcze tańszą wersję, bo bez twarogu, bez cebuli i ze skwarkami ze słoniny a nie z boczku. Proste, dobre jedzenie.
 

Miranda2

Member
Wrz 20, 2006
47
0
0
Zrobiłam tak, jak w przepisie, i ze zdumieniem odkryłam, że lubię kaszę gryczaną. Normalnie nie przepadam, bo jest dla mnie za gorzka, ale w tej wersji pochłonęłam całą masę, żałując, że muszę się podzielić. Dziękuję za przepis - na pewno będzie dla mnie ratunkiem w dni, kiedy pusto w portfelu.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0