Fasola po hindusku*

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
wydaje mi się ,ze juz wpisywałam, ale nie mogę znaleźć ;)


0,5kg namoczonej, ugotowanej fasoli lub puszkowa :
1cebula
3 zabki czosnku
drobno posiekany imbir
puszka pomidorów
2lyzeczki mielonego kuminu
1lyzeczka kurkumy
1 lyzeczka garam masala
chilli 1 szt.
oliwa


na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekana cebule, czosnek i imbir i chilli, tak by
zeszklić cebule(ok 10 min)
dodać kumin i kurkume
dodać fasole i pomidory (posiekane) , sol do smaku. można dodać trochę wody, przykryć i dusić na małym ogniu15 min, dodać garam masalę i swieża kolendre...mozna
skropic sokiem z cytryny
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Dzięki
cvety.gif