- Wrz 7, 2010
- 3,391
- 0
- 0
Tydzien temu bylam na szkoleniu i bardzo mi posmakowalo, poszukalam przepisu w necie i ponizej podaje ten, ktory wlasnie wyprobowalam. Znalazlam tez takie na ciescie nalesnikowym jak wyprobuje wpisze ponizej.
Oryginal i zdjecie Tu
200g lososia wedzonego w plastrach,
200g szpinaku ( ja dalam wiecej czyli prawie 400g, bo nie dalao sie odmrozic polowy)
200g startego sera zoltego,
200g serka Almette z ziolami albo podobny,
2 jajka (ja dalam 3, bo szpinaku bylo wiecej.
Szpinak odmrozic, wymieszac z jajkami, wylac na blaszke, posypac startym serem i piec w temp 200°C 10- 15 minut - az sie ser zarumieni. Troche przestudzic, posmarowac serkiem, rozlozyc plasterki lososia i zwinac. Odstawic na kilka godzin do lodowki, podawac pokrojone w plasterki.
W oryginalnym przepisie nie ma zadnych przypraw i ja tak zrobilam, bez przypraw ale mozna troche mase szpinakowa doprawic.
Smacznego.
Oryginal i zdjecie Tu
200g lososia wedzonego w plastrach,
200g szpinaku ( ja dalam wiecej czyli prawie 400g, bo nie dalao sie odmrozic polowy)
200g startego sera zoltego,
200g serka Almette z ziolami albo podobny,
2 jajka (ja dalam 3, bo szpinaku bylo wiecej.
Szpinak odmrozic, wymieszac z jajkami, wylac na blaszke, posypac startym serem i piec w temp 200°C 10- 15 minut - az sie ser zarumieni. Troche przestudzic, posmarowac serkiem, rozlozyc plasterki lososia i zwinac. Odstawic na kilka godzin do lodowki, podawac pokrojone w plasterki.
W oryginalnym przepisie nie ma zadnych przypraw i ja tak zrobilam, bez przypraw ale mozna troche mase szpinakowa doprawic.
Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: