
Przepis pochodzi ze strony nutellausa , zdjecie tez z nutellausa
1 1/2 szkl Nutella( podzielic)
1 lyzka wody
1 lyzka cynamonu
1 l-czka cayanne
1/2 szkl masla
3 jaja
1/4 szkl brazowego cukru
1/2 szkl maki
UwaGA- ja dodalam jeszcze drobno posiekanych orzechow wloskich do ciasta i olejku rumowego
Rozgrzacpiekarnik do 180C. W malej misce polaczyc 1/2 szkl nutelli 1/2 z woda, cynamonem i cayenne az sie calkowicie wszystkie skladniki polacza
. Mla lyzeczka nalozyc nutellowa mikstura i uformowac z nich kulki ok 1,5 cm.POwinno starczyc na 12 okraglych kulek
Kulki wylozyc na aluminiowy papier i nastepnie nutellowe kuleczki wlozyc do zamrazarki na 15 minut
Maslo roztopic w malym garnku a nastepnie roztopione wymieszac z 1 szkl nutelli - wymieszac az masla o nutella sie polacza.
W sredniej misce wymieszac razem jajka i brazowy cukier. Nastepnie dodac maslano- nutellowa miksture -kiedy skladniki polacza sie dodac make.
Ciasto wlac do muffinkowej formy , cynamonowo nutellowe kulki wyciagnac z zamrazalnika a nastepnie wlozyc po jednej kulce do kazdego dolka.-Lekko przycisnac kulki aby cale kulki zostaly cale zanurzone w ciescie
Piec male cakes przez 15 minut, a nastepnie po upieczeniu odstawic na 10-15 minut az sie ochlodza
Serwowac na cieplo
Babeczki posypac pudrowym cukrem badz serwowac z bita smietana lub lodami waniliowymi