Duszone bok choy
Azjatycka kapusta duszona z dodatkiem czosnku..
1 szklanka rosolu z kurczaka
2 lyzki masla
400g bok choy (najlepsze sa malutkie, mlodziutkie)
1 lyzeczka startego swiezego imbiru
2 zabki posiekanego czosnku
1/2 lyzeczki oleju sezamowego
Zagotowac rosol z maslem, jednym, posiekanym zabkiem czosnku i imbirem w glebokiej, duzej patelni. Ulozyc kapustki w rosole, przykryc i dusic do miekkosci na malym ogniu, okolo 5 minut. Przelozyc bok choy na talerz i trzymac w cieple. Pozostaly na patelni rosol zagotowac i zredukowac na silnym ogniu do okolo 1/4 szklanki, dodac pozostaly czosnek i olej sezamowy. Wymieszac i polac kapustki na talerzu.
Podawac jako dodatek do chinskich potraw.
Azjatycka kapusta duszona z dodatkiem czosnku..
1 szklanka rosolu z kurczaka
2 lyzki masla
400g bok choy (najlepsze sa malutkie, mlodziutkie)
1 lyzeczka startego swiezego imbiru
2 zabki posiekanego czosnku
1/2 lyzeczki oleju sezamowego
Zagotowac rosol z maslem, jednym, posiekanym zabkiem czosnku i imbirem w glebokiej, duzej patelni. Ulozyc kapustki w rosole, przykryc i dusic do miekkosci na malym ogniu, okolo 5 minut. Przelozyc bok choy na talerz i trzymac w cieple. Pozostaly na patelni rosol zagotowac i zredukowac na silnym ogniu do okolo 1/4 szklanki, dodac pozostaly czosnek i olej sezamowy. Wymieszac i polac kapustki na talerzu.
Podawac jako dodatek do chinskich potraw.
Ostatnią edycję dokonał moderator: