sos meksykański .

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
3 kg papryki
3-4 papryki chili
4 główki czosnku
Razem zmielić przez maszynkę
1/2 szkl oleju
2 szkl cukru
1 szkl octu 10 %
2 i 1/2 łyżki soli 3 liście laurowe
3 słoiczki koncentratu pomidorowego 30 % (200 g )
Wszystko razem gotować 30 minut.
Wkładać gorące do słoików i pasteryzować 10 min.
Sos idealny do kanapek,wędliny......
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
brzmi zachęcająco, chyba zrobię z mniejszej porcji na spróbowanie.
ile słoików wychodzi z podanych przez Ciebie składników?
wink.gif
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
a powiedz jeszcze Lena, jakiej wielkości te słoiczki koncentratów. Ja praktycznie nie używam i nie wiem jakiej firmy byłby najlepszy
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
Ja dziś robię kolejną porcję tym razem z papryki pomidorowej i widzę że będzie jeszcze lepszy
lecker.gif

(ta papryka jest bardziej czerwona i ma więcej w sobie masy więc sos jest jeszcze bardziej gęsty)
Z poprzedniej porcji połowy już nie ma
fiesgrins.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy