- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
3 kg papryki
3-4 papryki chili
4 główki czosnku
Razem zmielić przez maszynkę
1/2 szkl oleju
2 szkl cukru
1 szkl octu 10 %
2 i 1/2 łyżki soli 3 liście laurowe
3 słoiczki koncentratu pomidorowego 30 % (200 g )
Wszystko razem gotować 30 minut.
Wkładać gorące do słoików i pasteryzować 10 min.
Sos idealny do kanapek,wędliny......
3-4 papryki chili
4 główki czosnku
Razem zmielić przez maszynkę
1/2 szkl oleju
2 szkl cukru
1 szkl octu 10 %
2 i 1/2 łyżki soli 3 liście laurowe
3 słoiczki koncentratu pomidorowego 30 % (200 g )
Wszystko razem gotować 30 minut.
Wkładać gorące do słoików i pasteryzować 10 min.
Sos idealny do kanapek,wędliny......
Ostatnią edycję dokonał moderator: