IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Tarta figowo-migdałowa
europa112
post 30 Sep 2011, 14:13
Post #1


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.518
Dołączył: 28-October 04
Skąd: Dortmund
Użytkownik nr: 140



Tarta figowo - migdałowa
Załączony plik  Tarta_z_figami.JPG ( 357.94K ) Suma pobrań: 1

10 kwadratowych kawałków ciasta francuskiego
200 g zmielonych migdałów
100 cukru
100 miękkiego masła
2 jajka
1 drobno posiekana cytryny i starta z nie skórka
5-6 świeżych fig

1.Migdały, masło, cukier, cytryny i skórka z cytryny oraz cukier mieszamy na jednolitą masę.
2.Figi kroimy w plasrty.
3.Masą migdałową pokrywamy siasto francuskie,a na górę kładziemy figi.
Załączony plik  P1110631.jpg ( 89.98K ) Suma pobrań: 0

4.Pieczemy w temp 220 stopni przez ok 30 minut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joanna
post 30 Sep 2011, 14:39
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 26.680
Dołączył: 28-November 05
Skąd: Loca Deserta
Użytkownik nr: 1.024



To przystawka czy deser?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
europa112
post 30 Sep 2011, 18:42
Post #3


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.518
Dołączył: 28-October 04
Skąd: Dortmund
Użytkownik nr: 140



Raczej deser.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 19th October 2019 - 14:06