- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Tarta figowo - migdałowa
10 kwadratowych kawałków ciasta francuskiego
200 g zmielonych migdałów
100 cukru
100 miękkiego masła
2 jajka
1 drobno posiekana cytryny i starta z nie skórka
5-6 świeżych fig
1.Migdały, masło, cukier, cytryny i skórka z cytryny oraz cukier mieszamy na jednolitą masę.
2.Figi kroimy w plasrty.
3.Masą migdałową pokrywamy siasto francuskie,a na górę kładziemy figi.
4.Pieczemy w temp 220 stopni przez ok 30 minut.

10 kwadratowych kawałków ciasta francuskiego
200 g zmielonych migdałów
100 cukru
100 miękkiego masła
2 jajka
1 drobno posiekana cytryny i starta z nie skórka
5-6 świeżych fig
1.Migdały, masło, cukier, cytryny i skórka z cytryny oraz cukier mieszamy na jednolitą masę.
2.Figi kroimy w plasrty.
3.Masą migdałową pokrywamy siasto francuskie,a na górę kładziemy figi.

4.Pieczemy w temp 220 stopni przez ok 30 minut.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: