Mini wrapy na jeden kęs*

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,691
0
36
Takie wrapy pokrojone na mniejsze kawałki są świetną przekąską imprezową, piknikową czy też przystawką
icon_smile.gif
Można napełnić je naprawdę czym się chce
icon_smile.gif
Ja zaproponuję taki zestaw jaki ostatnio przygotowałam
icon_smile.gif


Składniki (na ok. 16-20 kawałków):

2 duże wrapy
1 łyżka pesto (u mnie bazyliowo-pomidorowe)
1 łyżka sosu musztardowego z pieprzem
8 cienkich plastrów szynki (u szynka w stylu szwarcwaldzkiej)
3/4 szklanki tartego żółtego sera (na grubych oczkach tarki)
1/2 szklanki kiełków rzodkiewki

Na każdym wrapie rozsmarowujemy sos (na jednym pesto, na drugim musztardowy z pieprzem). Następnie na każdym z nich rozkładamy po 4 plastry szynki, posypujemy równomiernie żółtym serem. Na wierzchu równomierni rozkładamy kiełki rzodkiewki. Każdy z wrapów ciasno rolujemy. Ostrym nożem kroimy na około 1 - centymetrowe kawałki, każdy z nich spinamy wykałaczką.

Osoby nie jedzące mięsa mogą bezproblemowo pominąć szynkę
icon_smile.gif


IMG_6049.JPG
 

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Norweska wersja-
1.
-do posmarowania serek z przyprawami(np.koperkowy)
-losos wedzony
-papryka czerwona
-awokado
-rukola
czerwona cebula
2.
-do posmarowania serek z suszonymi pomidorami
-salami albo szynka suszona
-rukola
-korniszon
-szczypiorek
-kwasna smietana do polania
3.
-do posmarowania serek z boczkiem
-boczek pieczony
-jajka
-majonez
-cebulka zielona albo por
-papryczka chili
jest jeszcze kilka innych wersji-warte wyprobowania
fiesgrins.gif
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
podlacze sie i pokaze swoje :D
posmarowane majonezem, a potem lecialo co w reke wpadlo
salata lodowa, szynka, papryka, ogorek konserwowy, pora
zazwyczaj daje tez plasterki zoltego sera
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • tortille.jpg
    tortille.jpg
    129.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: