- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
Takie wrapy pokrojone na mniejsze kawałki są świetną przekąską imprezową, piknikową czy też przystawką
Można napełnić je naprawdę czym się chce
Ja zaproponuję taki zestaw jaki ostatnio przygotowałam
Składniki (na ok. 16-20 kawałków):
2 duże wrapy
1 łyżka pesto (u mnie bazyliowo-pomidorowe)
1 łyżka sosu musztardowego z pieprzem
8 cienkich plastrów szynki (u szynka w stylu szwarcwaldzkiej)
3/4 szklanki tartego żółtego sera (na grubych oczkach tarki)
1/2 szklanki kiełków rzodkiewki
Na każdym wrapie rozsmarowujemy sos (na jednym pesto, na drugim musztardowy z pieprzem). Następnie na każdym z nich rozkładamy po 4 plastry szynki, posypujemy równomiernie żółtym serem. Na wierzchu równomierni rozkładamy kiełki rzodkiewki. Każdy z wrapów ciasno rolujemy. Ostrym nożem kroimy na około 1 - centymetrowe kawałki, każdy z nich spinamy wykałaczką.
Osoby nie jedzące mięsa mogą bezproblemowo pominąć szynkę



Składniki (na ok. 16-20 kawałków):
2 duże wrapy
1 łyżka pesto (u mnie bazyliowo-pomidorowe)
1 łyżka sosu musztardowego z pieprzem
8 cienkich plastrów szynki (u szynka w stylu szwarcwaldzkiej)
3/4 szklanki tartego żółtego sera (na grubych oczkach tarki)
1/2 szklanki kiełków rzodkiewki
Na każdym wrapie rozsmarowujemy sos (na jednym pesto, na drugim musztardowy z pieprzem). Następnie na każdym z nich rozkładamy po 4 plastry szynki, posypujemy równomiernie żółtym serem. Na wierzchu równomierni rozkładamy kiełki rzodkiewki. Każdy z wrapów ciasno rolujemy. Ostrym nożem kroimy na około 1 - centymetrowe kawałki, każdy z nich spinamy wykałaczką.
Osoby nie jedzące mięsa mogą bezproblemowo pominąć szynkę
