- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepyszna fasola, która jest naprawdę wielofunkcyjna: może być nadzieniem do tortilli czy naleśników, może być dodatkiem do obiadu (wspaniale nadaje się zwłaszcza do pieczonych mięs i drobiu), może być samodzielnym daniem. Jeśli dodamy na przykład kawałki piersi kurczaka, otrzymamy pożywny obiad, natomiast podana ze świeżym pieczywem i sałatką moze być obiadem wegetariańskim lub pożywną kolacją.
1 puszka czerwonej fasoli
1 duża cebula
1-2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki kuminu (kmin rzymski, nie mylić z kminkiem)
chili - ilość zależna od tego, jak ostre danie chcemy otrzymać
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć obraną i posiakną cebulę i czosnek.
Dodać odsączoną z zalewy fasolę i przyprawy. Wymieszać. Dodac koncentrat pomidorowy, wymieszac ponownie i dusić ok. 10 min.
Podawać posypanie pietruszką.

1 puszka czerwonej fasoli
1 duża cebula
1-2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki kuminu (kmin rzymski, nie mylić z kminkiem)
chili - ilość zależna od tego, jak ostre danie chcemy otrzymać
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć obraną i posiakną cebulę i czosnek.
Dodać odsączoną z zalewy fasolę i przyprawy. Wymieszać. Dodac koncentrat pomidorowy, wymieszac ponownie i dusić ok. 10 min.
Podawać posypanie pietruszką.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: