Czerwona fasola w stylu burrito

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Przepyszna fasola, która jest naprawdę wielofunkcyjna: może być nadzieniem do tortilli czy naleśników, może być dodatkiem do obiadu (wspaniale nadaje się zwłaszcza do pieczonych mięs i drobiu), może być samodzielnym daniem. Jeśli dodamy na przykład kawałki piersi kurczaka, otrzymamy pożywny obiad, natomiast podana ze świeżym pieczywem i sałatką moze być obiadem wegetariańskim lub pożywną kolacją.

fasol_chili.jpg

1 puszka czerwonej fasoli
1 duża cebula
1-2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki kuminu (kmin rzymski, nie mylić z kminkiem)
chili - ilość zależna od tego, jak ostre danie chcemy otrzymać
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego


Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć obraną i posiakną cebulę i czosnek.

Dodać odsączoną z zalewy fasolę i przyprawy. Wymieszać. Dodac koncentrat pomidorowy, wymieszac ponownie i dusić ok. 10 min.
Podawać posypanie pietruszką.
 

Załączniki

  • fasol_chili.jpg
    fasol_chili.jpg
    114.8 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Cze 8, 2012
113
0
0
Wygląda apetycznie. Dziś znalazłam, jutro robię! Dzięki za przepis
wink.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy