- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
300 g wędzonego łososia ,
2 łyżki kaparów
¼ czerwonej cebuli
Niecały por (tylko biała cześć)
Pół łyżeczki musztardy
Pieprz świeżo zmielony
Ciut szczypiorku
Sok z połowy cytryny
2 łyżki oliwy
Kilka kropel sosu sojowego (niekoniecznie)
Kilka kromek pieczywa – u nas tostowe
Kawior (niekoniecznie)
Łososia bardzo drobno pokroić. NIE MIKSOWAĆ bo zrobi się papka, nie tatar.
Zmiksować można kapary i cebulę Ja tak zrobiłam. Pulsacyjnie co by ich za bardzo nie rozdrobnić.
Pory umyć i pokroić drobno
Szczypiorek posiekać
Wszystkie składniki wymieszać. Schłodzić
Pieczywo zapiec, wykroić kółka. Układać na nich tatara, ozdobić kawiorem.
2 łyżki kaparów
¼ czerwonej cebuli
Niecały por (tylko biała cześć)
Pół łyżeczki musztardy
Pieprz świeżo zmielony
Ciut szczypiorku
Sok z połowy cytryny
2 łyżki oliwy
Kilka kropel sosu sojowego (niekoniecznie)
Kilka kromek pieczywa – u nas tostowe
Kawior (niekoniecznie)
Łososia bardzo drobno pokroić. NIE MIKSOWAĆ bo zrobi się papka, nie tatar.
Zmiksować można kapary i cebulę Ja tak zrobiłam. Pulsacyjnie co by ich za bardzo nie rozdrobnić.
Pory umyć i pokroić drobno
Szczypiorek posiekać
Wszystkie składniki wymieszać. Schłodzić
Pieczywo zapiec, wykroić kółka. Układać na nich tatara, ozdobić kawiorem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: